Workshop Maak je eigen kleurenboek

een vierdaagse workshop op het snijvlak van kunst en ambacht
door Wim Gremmen en Renate Martini

In deze cursus werk je toe naar je eigen kleurenboek, vol met verschillende kleuren, technieken en materialen. Dat boek maak je in de laatste les ook letterlijk zelf. Je ordent daarbij je werk van de vorige lesdagen – tijdens de cursus besteden we aandacht aan hoe je dat werk kunt ordenen en wat voor jou een goed uitgangspunt daarbij kan zijn.
Zo ontstaat uiteindelijk jouw eigen kleurenboek, dat een weerspiegeling vormt van jouw reis door en langs het thema Kleur.

In deze cursus kijken we naar verschillende aspecten van kleur. Daarbij komen kleurenleer en de kleurencirkel zeker aan de orde. Maar ook vragen als: welke kleuren kies jij intuïtief? Wat zijn jouw kleuren? En welke kleuren kies je nooit? Welk materiaal vind je fijn om mee te werken en wat ligt je minder goed? Waar moet je van tevoren op letten als je straks een boek wilt maken? En hoe maak je een (ontwerp voor een) boekomslag?We onderzoeken de wereld van kleur aan de hand van verschillende technieken en materialen: kleur in inkt, verf, en hoe werkt dat bijvoorbeeld door op verschillende papiersoorten, op verschillende kleuren ondergrond of op linnen? Wat gebeurt er als je kleuren over elkaar heen aanbrengt (glaceren) of plakt (collage). Zo verruim je je blik en zet je even in op alleen de taal van kleur.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2,5 uur en iedere keer werk je in ieder geval met papier en verf. Je krijgt aan het eind van iedere les ook een of meerdere huiswerkopdrachten mee.
Aan het eind van de cursus neem je je eigen Kleurenboek mee naar huis.

Informatie

  • zondag 4 februari 2024

    zondag 25 februari 2024

    zondag 10 maart 2024

    zondag 24 maart 2024

  • 10.00 – 12.30u

  • € 195,-

  • Aantal cursisten: maximaal 10 cursisten

Inschrijven