Vlaggenboek

Een vlaggenboek is een soort sculptuur kunstenaarsboek dat is ontwikkeld door Hedi Kyle. Het is in feite gebaseerd op een eenvoudige concertina. Tijdens de workshop maak je meerdere vlaggenboeken, zodat je niet alleen de techniek goed doorhebt, maar je ook kunt experimenteren met verschillende materialen en ontwerpen.

Lees meer

Wikkelboek

Een wikkelboek is een boek met een soepele leren band. Het boekblok wordt genaaid op leren bandjes die door de leren omslag gevlochten worden. Omdat het boek zo soepel is is het zeer geschikt als reisboek. Het is gemakkelijk mee te nemen omdat het zich voegt naar de vorm in de reistas.

Lees meer

Stijfselmarmeren

Maak je eigen unieke sierpapier. Met verschillende technieken maak je verschillende patronen. Niets ingewikkelds en je kunt een dag heerlijk spelen met mooie resultaten.

Lees meer

Vouwboekjes en -mapjes

Boekjes en mapjes maken door ze papier op een speciale manier te vouwen. Leuke idee├źn om leter thuis verder mee te gaan.

Lees meer

Triptiek

Deelnemers maken een triptiek gebaseerd op het ontwerp van Blik naar Binnen. In augustus 2014 ontwierp Wim dit object en 24 kunstenaars vulden in totaal 120 objecten die allemaal tentoongesteld zijn. Veel bezoekers van de tentoonstelling wilden graag zelf een zogenaamd blikboek maken en dus bieden we deze workshop aan.

Lees meer