Cursussen

Een handboekbinder doet meer dan alleen binden, en maakt bijvoorbeeld ook mappen en dozen! Papier marmeren en leer bewerken behoren vaak tot de vaardigheden van een handboekbinder. In De Boekwerkplaats in Stedum kun je tijdens cursussen kennismaken met verschillende facetten van dit vak!

De corona maatregelen dwingen ook ons tot aanpassingen. We kunnen minder cursisten per cursus plaatsen om de 1,5 meter afstand te bewaren. We hebben een lijst met coronaregels opgesteld. Bij aanmelding voor een cursus krijgt u die toegestuurd.

Alle cursussen worden verzorgd door Wim Gremmen.

Boekbinden voor Beginners

In deze cursus maak je vooral kennis met de praktische kant van het handboekbinden. Je krijgt verschillende technieken uitgelegd en je past deze ook daadwerkelijk toe! Je maakt bijvoorbeeld een cahier en leert tijdschriften inbinden. Je leert zelfstandig een boek maken.

Lees meer

Boekbinden voor Gevorderden

In de cursus Boekbinden voor Gevorderden raak je vertrouwd met luxe bindwijzen en is er ruimte voor kartonnage: je kunt dozen en mappen maken.
Ook reparatie van boeken kan aan de orde komen. De cursus voor gevorderden wordt zoveel mogelijk afgestemd op jouw wensen.

Lees meer