Actueel2018-09-11T12:17:52+00:00

Andere activiteiten

In de Boekwerkplaats geven wij cursussen boekbinden en workshops. Maar we stellen onze ruimte ook graag beschikbaar voor andere, min of meer publieke functies.

Sponsor actie voor Mobiele Kliniek van amchi Konchok in Ladakh, India

Afgelopen zomer  waren we te gast bij boeddhistische monnik Konchok. Hij is amchi, een traditioneel Tibetaanse geneeskundige. Een amchi krijgt een opleiding van zes jaar.  Naast zijn werk in het ziekenhuis, trekt amchi Konchok iedere maand door de Markha Valley, een gebied in Ladakh dat alleen te voet te bereiken is. Hij houdt in ieder dorp spreekuur, want in de dorpen zijn geen artsen of ziekenhuizen. Maandelijks helpt hij 40 tot 80 personen!  Omdat de mensen in de Markha Valley erg arm zijn doet Konchok dit allemaal gratis. Ook de medicijnen verstrekt hij voor niets. Zijn verdiensten als amchi in het ziekenhuis zijn niet voldoende om alle nodige medicatie aan te schaffen. Daarom willen wij amchi Konchok graag helpen met zijn goede werk, of anders gezegd met zijn Mobiele Kliniek zoals hij het zelf noemt.

We lopen de Tocht om de Noord speciaal voor Konchok en zamelen geld in voor zijn Mobiele Kliniek zodat hij de nodige medicatie kan kopen. Doe je mee? Dan kun je een bedrag overmaken op de Triodos bankrekening van Susanna Lemstra: NL28 TRIO 0198 1087 45 onder vermelding van Mobiele Kliniek. Wij zorgen uiteraard dat iedere eurocent ook daadwerkelijk bij amchi Konchok terecht komt!

Konchok heeft ook gevraagd om zonnebrillen. Heb je die voor hem mail ons dan.

Bedankt voor je medewerking.

Micro Reeks

De Micro Reeks is een unieke serie miniatuurboekjes uitgegeven door Boekbindatelier Wim Gremmen en uitgeverij Philip Elchers. De reeks is inmiddels afgesloten maar er zijn nog een aantal boekjes te koop. Informeer hiervoor bij een van beide makers. Behalve boekjes zijn er ook nog een aantal drukvellen te koop voor de geïnteresseerde handboekbinder (voor eigen gebruik).

MR12 Frans Budé, Zeegang 1 drukvel; 44 pagina’s (genummerd), 3 katernen

MR13 Marijke Hoekstra, Liefdesbrieven 1 drukvel, incl stofomslag; 32 pagina’s (ongenummerd), 2 katernen. Koppeling van afbeeldingen en tekst helpt bij bepalen van de paginavolgorde.

MR14 H.G. de Olde (foto’s van Abel Groenewold), Hedendaags Verleden 2 drukvellen; 110 pagina’s (genummerd), 7 katernen.

MR18 Ben Engelhart, Het miniatuurboek 1 72 pagina’s (genummerd), 4 katernen

MR19 Ben Engelhart, Het miniatuurboek 2 80 pagina’s (genummerd), 5 katernen

MR20 Ben Engelhart, Het miniatuurboek 3 88 pagina’s (genummerd), 5 katernen

MR22 Eva Kipp, De kleur van goden, geluk en geweld 90 pagina’s (genummerd), 6 katernen

De prijs van de boekjes bestaande uit 1 drukvel is 5 euro per stuk. Meer dan 5 drukvellen (ook gemengd) 3 euro per stuk.

De prijs van de drukvellen van MR14 en MR22 (bestaande uit 2 drukvellen) is 7 euro voor elk MRnummer.

De drie deeltjes MR18, MR19 en MR20 zijn alleen tezamen verkrijgbaar. Bij deel 1 horen twee losse in te plakken plaatjes. Die worden meegeleverd zolang de voorraad strekt. Prijs 10 euro voor alle drie samen.

Prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Grensland

De Stichting Hanboekbinden uit Nederland en de groep 14×14 uit België hebben samen het project Grensland georganiseerd. Een uitwisseling tussen boekbinders uit beide landen met als doel elkaar beter te leren kennen en informatie uit te wisselen. Ongeveer 120 mensen hebben aan het project deelgenomen. Ze zijn verdeeld in clusters waarin zowel Belgen als Nederlanders zitten. De opzet was : Een cluster komt minimaal tweemaal bij elkaar maar meer mag natuurlijk. Een cluster kiest een woord uit het lijstje met aangegeven woorden die alle te maken hebben met grensland, en een format. Elk van de leden van dat cluster gebruiken het gekozen woord en formaat als uitgangspunt voor het binden van zijn of haar boek. Materialen en technieken zijn verder geheel vrij net als de keuze voor een eventuele inhoud. Dit heeft een prachtige gevarieerde collectie handgebonden boeken opgeleverd die ook wel als kunstboeken aangeduid kunnen worden.

Van 13 t/m 28 augustus 2016 organiseerde Boekbindatelier Wim Gremmen samen met de stichting Handboekbinden een tentoonstelling van 120 bijzondere boeken in het Schathoes van de borg Menkema in Uithuizen. 

Boekkunstnetwerk Noord Nederland (BKNNN)

Op 20 november 2016 organiseert het BKNNN de Dag van de Boekkunst met een tentoonstelling van in Noord Nederland gemaakte boekkunst. De tentoonstelling is te zien in het Grafisch Museum in Groningen. De tentoonstelling duurt tot en met 15 januari 2017. Bekijk de flyer hier.