Andere activiteiten

In de Boekwerkplaats geven wij cursussen boekbinden en workshops. Maar we stellen onze ruimte ook graag beschikbaar voor andere, min of meer publieke functies.

30 jaar Boekbindatelier in 2019

Vanwege het 30 jaar bestaan van Boekbindatelier Wim Gremmen was er van 16 november 2019 tot 5 januari 2020 de tentoonstelling Boeken Binden, 30 jaar atelier Wim Gremmen in het GRID in Groningen.

Van 19 april t/m 2 juni 2019 was er een tentoonstelling van Wim Gremmen en Monique Mortier in de kerk van Klein Wetsinge.

Micro Reeks

De Micro Reeks is een unieke serie miniatuurboekjes uitgegeven door Boekbindatelier Wim Gremmen en uitgeverij Philip Elchers. De reeks is inmiddels afgesloten maar er zijn nog een aantal boekjes te koop. Informeer hiervoor bij een van beide makers. Behalve boekjes zijn er ook nog een aantal drukvellen te koop voor de geïnteresseerde handboekbinder (voor eigen gebruik).

MR12 Frans Budé, Zeegang 1 drukvel; 44 pagina’s (genummerd), 3 katernen

MR13 Marijke Hoekstra, Liefdesbrieven 1 drukvel, incl stofomslag; 32 pagina’s (ongenummerd), 2 katernen. Koppeling van afbeeldingen en tekst helpt bij bepalen van de paginavolgorde.

MR14 H.G. de Olde (foto’s van Abel Groenewold), Hedendaags Verleden 2 drukvellen; 110 pagina’s (genummerd), 7 katernen.

MR18 Ben Engelhart, Het miniatuurboek 1 72 pagina’s (genummerd), 4 katernen

MR19 Ben Engelhart, Het miniatuurboek 2 80 pagina’s (genummerd), 5 katernen

MR20 Ben Engelhart, Het miniatuurboek 3 88 pagina’s (genummerd), 5 katernen

MR22 Eva Kipp, De kleur van goden, geluk en geweld 90 pagina’s (genummerd), 6 katernen

De prijs van de boekjes bestaande uit 1 drukvel is 5 euro per stuk. Meer dan 5 drukvellen (ook gemengd) 3 euro per stuk.

De prijs van de drukvellen van MR14 en MR22 (bestaande uit 2 drukvellen) is 7 euro voor elk MRnummer.

De drie deeltjes MR18, MR19 en MR20 zijn alleen tezamen verkrijgbaar. Bij deel 1 horen twee losse in te plakken plaatjes. Die worden meegeleverd zolang de voorraad strekt. Prijs 10 euro voor alle drie samen.

Prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Grensland

De Stichting Hanboekbinden uit Nederland en de groep 14×14 uit België hebben samen het project Grensland georganiseerd. Een uitwisseling tussen boekbinders uit beide landen met als doel elkaar beter te leren kennen en informatie uit te wisselen. Ongeveer 120 mensen hebben aan het project deelgenomen. Ze zijn verdeeld in clusters waarin zowel Belgen als Nederlanders zitten. De opzet was : Een cluster komt minimaal tweemaal bij elkaar maar meer mag natuurlijk. Een cluster kiest een woord uit het lijstje met aangegeven woorden die alle te maken hebben met grensland, en een format. Elk van de leden van dat cluster gebruiken het gekozen woord en formaat als uitgangspunt voor het binden van zijn of haar boek. Materialen en technieken zijn verder geheel vrij net als de keuze voor een eventuele inhoud. Dit heeft een prachtige gevarieerde collectie handgebonden boeken opgeleverd die ook wel als kunstboeken aangeduid kunnen worden.

Van 13 t/m 28 augustus 2016 organiseerde Boekbindatelier Wim Gremmen samen met de stichting Handboekbinden een tentoonstelling van 120 bijzondere boeken in het Schathoes van de borg Menkema in Uithuizen.