Workshops

 

Een handboekbinder doet meer dan alleen binden, en maakt bijvoorbeeld ook mappen en dozen! Papier marmeren en leer bewerken behoren vaak tot de vaardigheden van een handboekbinder. In De Boekwerkplaats in Stedum kun je tijdens eendaagse workshops kennismaken met verschillende facetten van dit eeuwenoude, maar springlevende ambacht! Alle workshops worden verzorgd door Wim Gremmen, erkend handboekbinder, tenzij anders vermeld staat.
Bij de workshops is koffie en thee inbegrepen. Ook tijdens de lunch wordt voor koffie, thee, melk en soep gezorgd. De rest van de lunch mag je zelf meebrengen.

Pop-up

Heel bijzonder zijn boeken met bewegende delen ofwel zogenaamde pop up boeken. De mechanismen achter de bewegende delen maken nieuwsgierig. Hoe werkt dat? In deze workshop leer je een aantal van die mechanismen kennen.

Lees meer

De Kunst van het Kleine

Vooruitlopend op de Wedstrijd Miniatuurboek van de Stichting Handboekbinden heeft Wim Gremmen een speciale workshop ontwikkeld waarin deelnemers ingewijd worden in het maken van een miniatuurboekje.

Lees meer

Blik naar Binnen

Op veler verzoek een workshop waarbij de deelnemers een triptiek maken gebaseerd op het ontwerp van Blik naar Binnen.

Lees meer

Schone Handen

Tijdens deze workshop werk je met schone handen. Je hoeft dus niet met lijm te werken en je leert vrijwel allemaal technieken die je thuis kunt gebruiken.

Lees meer

Stijfselmarmeren

Een handboekbinder gebruikt vaak sierpapier. Stijfselmarmer is zo’n sierpapier. Het sierpapier wordt gebruikt als schutblad of als bekleding. Zulk sierpapier maak je tijdens deze workshop zelf.

Lees meer

Vlaggeboek

Een vlaggeboek – of flagbook in het Engels – is een soort sculptuur kunstenaarsboek ontwikkeld door Hedi Kyle. Het is in feite gebaseerd op een eenvoudige concertina.

Lees meer

Bakmarmeren

Aaldert de Lange van Boektotaal in Steenwijk is bereid gevonden een workshop marmeren te geven in Stedum. Hij werkt met wateroplosbare verf op carragheen. Hierbij heeft iedereen een eigen marmerbak. Er worden verschillende technieken getoond en iedereen kan naar hartelust oefenen. Ook het marmeren van boeksneden komt aan de orde.

Lees meer