Workshops 2017-06-29T14:25:00+00:00

Workshops

Een handboekbinder doet meer dan alleen binden, en maakt bijvoorbeeld ook mappen en dozen! Papier marmeren en leer bewerken behoren vaak tot de vaardigheden van een handboekbinder.

In De Boekwerkplaats in Stedum kun je tijdens eendaagse workshops kennismaken met verschillende facetten van dit eeuwenoude, maar springlevende ambacht! Alle workshops worden verzorgd door Wim Gremmen, erkend handboekbinder, tenzij anders vermeld staat.

Bij de workshops is koffie en thee inbegrepen. Ook tijdens de lunch wordt voor koffie, thee, melk en soep gezorgd. De rest van de lunch mag je zelf meebrengen.

Woven Books

Papier wordt gevouwen en gevlochten tot een boek. Dat geeft bijzonder speelse resultaten waar inhoud en binding hand in hand gaan. Je maakt met verschillende technieken vouw- en weefboeken.

Lees meer

Concertina variaties

De Concertina is een oude bindwijze die we voor deze workshop in een modern jasje hebben gestoken. Je maakt een aantal variaties, zoals een zigzag, flag book en een voor kaarten.

Lees meer

Blik naar Binnen

Tijdens deze workshop maak je een triptiek gebaseerd op het ontwerp van Blik naar Binnen. Je kunt kiezen uit twee formaten.

Lees meer

Sierpapier drukken

Kunstenares Lenneke Saraber komt naar Stedum om een workshop Sierpapier drukken te geven. We gaan papier bedrukken waarbij ontwerp, techniek, papier en inkt onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een verrassende workshop!

Lees meer

Verzameld werk

Je maakt een soort verzamelboek waarin diverse technieken en vormen bij elkaar komen. Zo bevat het boek pagina’s voor geschreven tekst of tekeningen, een fotoalbum voor enkele kaarten of foto’s, een speciaal mapje waarin een aandenken bewaard kan worden. Met recht Verzameld Werk dus.

Lees meer

Altered Books

Een Altered Book is een vorm van mixed media artwork. Een (oud) bestaand boek wordt zo gewijzigd dat de vorm verandert. Daarmee krijgt het boek een ander uiterlijk en/of andere betekenis. In deze workshop gaan we daarmee experimenteren.

Lees meer